Passa al contingut principal

Un parc infantil amb jocs d’aventura, la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de les Borges Blanques
L’Ajuntament de les Borges Blanques ha anunciat aquest dimecres que la instal·lació d’un parc infantil i juvenil de jocs d'aventura ha estat la proposta guanyadora d’aquesta edició dels Pressupostos Participatius de la capital de les Garrigues. Està previst que la iniciativa, que té un import provisional de 30.000 euros, s’executi durant el 2022 i, una vegada estigui licitada, el consistori plantejarà quina de les altres propostes recollides als pressupostos participatius pot dur a la pràctica de manera addicional, per assolir els 50.000 euros amb què comptava el procés participatiu.

Els pressupostos Participatius 2021-2022 de la capital de les Garrigues han comptat amb 1.501 vots, emesos per 598 borgenques i borgencs, que han servit per determinar la proposta més demandada pel veïnat, d’un total de 14 iniciatives. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana del consistori borgenc, Maria Fusté, ha posat en valor l’augment de la participació que ha tingut enguany aquesta iniciativa, en què han exercit el seu dret a vot 90 persones més que les que van votar en l’anterior edició dels pressupostos participatius i que, per tant, denota “una implicació cada vegada més gran de tota la ciutadania per fer de les Borges un lloc encara millor en el qual viure”, ha explicat Fusté.

La iniciativa de fer un parc per a infants i joves amb jocs d’aventura ha rebut 230 vots, dels quals 227 han estat emesos a través de la pàgina web de participació, i 3 vots presencials. La segona proposta més votada ha estat la construcció d’una pista de pàdel, una iniciativa que ha rebut 163 suports, seguida de la construcció d’un rocòdrom d’escalada, que ha rebut 154 vots.

Està previst que, en les pròximes setmanes, el consistori borgenc es posi en contacte amb totes les persones que han fet propostes, i especialment amb la persona que va presentar la idea que ha resultat guanyadora, per tal que el resultat final sigui el màxim fidel possible a la proposta inicial. Durant aquest 2022, està previst iniciar i acabar les obres de construcció del parc d’aventura i, paral·lelament, es donarà inici a la nova edició dels Pressupostos participatius 2022-2023.

14 propostes per triar


El veïnat ha pogut escollir entre 14 propostes, d’entre 6.000 i 50.000 euros, i que han inclòs la construcció d’una pista de pàdel pública, una de les idees que ha estat més repetida, o altres equipaments esportius, com un rocòdrom, equips per fer exercici als parcs públics, l’adequació del bar, els vestidors i la zona de pícnic de les piscines públiques, la instal·lació d’un parc infantil amb jocs d’aventura o la creació d’un circuit d’orientació. Igualment, el veïnat també ha pogut votar per fer millores urbanes com la pavimentació del carrer Bonaire, la construcció d’uns lavabos públics al Terrall, bancs i papereres, passos de vianants, senyals perquè els propietaris d’animals recullin els excrements, una bàscula municipal i una zona d’esbarjo per a mascotes. Les 14 propostes corresponen a les iniciatives que van superar la fase de validació tècnica, de la vuitantena que es van presentar, entre les quals n’hi havia 33 de repetides, 21 de no vàlides i 12 propostes ja previstes pel consistori o actuacions existents.

El procés participatiu, dotat amb 50.000 euros


Del 22 de novembre al 5 de desembre, les borgenques i els borgencs de més de 16 anys van poder votar, fins a un màxim de 3 propostes, de les 14 presentades als pressupostos participatius, de forma presencial al consistori i a la biblioteca, i també a través de la pàgina web de participació. Les votacions van arribar després de la presentació de la iniciativa, el passat 16 de setembre, i de diverses jornades formatives per tal que el veïnat pogués, d’una banda, tenir les eines per presentar les seves propostes i, de l’altra, conèixer totes les iniciatives que s’havien presentat per poder escollir les que consideressin millors. Durant aquesta setmana, el personal tècnic del consistori ha fet el recompte de vots i ha avaluat els resultats i, aquest dimecres, s’ha donat a conèixer la proposta guanyadora.

Per aquesta edició, el consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros i aquest 2021 s’ha triat el projecte que s’acabarà portant a la pràctica durant l’any 2022. D’aquesta manera, d’ara endavant, cada any es decidirà una proposta i, paral·lelament, s’executarà la que es va acordar l’any anterior. Aquest canvi en la periodicitat dels pressupostos participatius és una decisió que va prendre el consistori borgenc davant la dificultat de recollir propostes, fer les votacions i executar tot el projecte en un mateix any.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Consulta popular de l'Ordenança Reguladora de la tinença de gossos i animals de companyia

 · FEU CLIC AQUÍ PER PARTICIPAR EN AQUESTA CONSULTA POPULAR · 1. A l’Ajuntament de les Borges Blanques disposem de l’Ordenança Reguladora de la tinença de gossos i animals de companyia, aprovada definitivament mitjançant la seva publicació el dia 4 de maig de 2010 en el Butlletí Oficial de la Província núm. 61. El consistori considera necessari ampliar els requisits per a inscriure l’animal de companyia (gossos i gats), del TITOL III, de l’apartat: Identificació i registre municipal d’animals de companyia Article 24.2, als efectes de la seva gestió, així com realitzar una refosa del procediment, infraccions i sancions. 2. D’acord amb l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb caràcter previ a l’elaboració del projecte i avantprojecte de llei o de reglament, se substanciarà una consulta pública, a través del portal web de l’administració competent en la que es demanarà l’opinió dels subjectes i de les organit

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS - Distribució inici pressupostos participatius

S'inicien els pressupostos participatius 2022 de l'Ajuntament de les Borges Blanques Totes les cases de les Borges rebran una guia, una carta de l'alcaldessa i un formulari per anotar les propostes. Aquestes propostes no es podran començar a dipositar a les urnes que hi haurà distribuïdes a l'ajuntament i a la biblioteca comarcal fins al dia 17/09, després de la sessió d'informació que tindrà lloc a la Sala Maria Lois de la Biblioteca i també telemàticament a través del canal de Youtube de l'ajuntament:  https://www.youtube.com/channel/UCDRS69b_rowilod-8PlUwlg  el dia 16/09 a les 19.00 h. També es podran fer propostes telemàticament a través d'un formulari que publicarem en aquesta mateixa pàgina d'aquí a poc temps. Adjuntem una còpia dels documents que avui s'han repartit per tot el poble.  

Sessió de presentació dels pressupostos participatius 2021 - 2022

Ahir va tenir lloc la sessió de presentació dels pressupostos participatius a la sala Maria Lois de la biblioteca comarcal de les Borges Blanques. Us deixem a continuació el vídeo d'aquesta sessió:  A partir d'avui queda oberta la fase de presentació de propostes, les podeu presentar presencialment en paper/digitalment a l'ajuntament i a la biblioteca comarcal de les Borges Blanques i també en format digital a través d'aquest formulari:  https://participacioborgesblanques.blogspot.com/p/presentacio-propostes.html Us deixem algunes de les instantànies que es van viure ahir a la sessió de presentació.