Passa al contingut principal

Consulta Popular 15/06 a 22/06 sobre les Piscines Municipals - Estiu 2020

Amb l’objectiu de comptar amb la ciutadania de les Borges Blanques per a decidir les qüestions més importants que ens afecten en l’àmbit municipal, des de l’Ajuntament hem volgut dur a terme aquesta consulta popular vinculant, per a prendre, entre totes i tots, la decisió respecte a si, donades les condicions, restriccions, limitacions i garanties actuals de seguretat sanitària que caldria adoptar aquest estiu 2020 a les piscines municipals, per a evitar tant com sigui possible la possibilitat que les persones usuàries puguin contagiar-s’hi la Covid-19, les hem d’obrir finalment o no.

Per a poder prendre la decisió amb la màxima informació al respecte, cal que tothom conegui que aquest any les piscines obririen de l’1 de juliol al 4 de setembre; i que amb la implementació de tot el personal i les mesures de prevenció extraordinàries que les autoritats competents han marcat, hi hauria un increment del 50% de despesa, ja que s’haurien de contractar una persona de seguretat i tres per a la neteja i les tres desinfeccions del recinte, abans i després de cada torn de bany, i encarregar una aplicació informàtica per a gestionar els abonaments, el control i les reserves d’assistència, entre altres elements de desinfecció i distància social dins del recinte. A més a més, només es podrà fer ús de la instal·lació en una de les tres franges diàries, limitades a un aforament màxim de 200 persones.

Així, entre dilluns, 15 de juny, a partir de les 12 hores, i el següent dilluns, 22 de juny, també a les 12 hores, totes les persones majors de 16 anys, empadronades a la capital garriguenca podran exercir la seva participació, introduint el seu nom, cognoms, DNI i adreça postal en aquesta pàgina. Per a facilitar la participació, oferim la possibilitat que un representant per família pugui comprometre’s, en nom de tota la unitat familiar a treure’s l’abonament de temporada o a no fer-ho.

 D’aquesta manera, la ciutadania borgenca podrà determinar si enguany hi haurà un volum suficient de persones usuàries de les piscines, ja que si no s’aconsegueixen els compromisos de tenir com a mínim 600 abonaments, el que significaria el 40% en comparació a les dades de mitjana dels darrers anys, que rondaven els 1.500 abonaments no es podran obrir, donat que a les pèrdues habituals que genera l’equipament de cada temporada de bany, aquest any a causa de l’increment de despesa podrien arribar gairebé als 100.000 euros. Per tant, amb 600 abonaments limitats a les persones de les Borges, es cobririen les 200 persones per torn de capacitat màxima que per raons de seguretat, hi haurà d’aforament diari, a les quals si podran afegir una vintena d’entrades individuals per torn.

Condicions de seguretat per a les piscines

Enguany, l’assistència de cada persona usuària estarà limitada a una de les tres franges horàries de bany establertes, amb un màxim de 200 persones a cada una d’elles: entre les 10 i les 13 hores, entre les 13.30 i les 16.30 hores, i entre les 17 i les 20 hores. Després de cada franja, es procedirà a netejar i desinfectar tot el recinte, perquè les següents persones usuàries el trobin tot correctament. Pel que fa a la gespa, estarà delimitada per quadrats i cada persona o nucli familiar tindrà la seva zona marcada, i no podran accedir a les de les altres persones o famílies. Cap persona podrà repetir torn i només podrà adquirir els abonaments a través de l’aplicació o pagant amb targeta de crèdit a les oficines de l’Ajuntament o a la mateixa piscina. Enguany no hi haurà gandules disponibles per a llogar i qui ho vulgui s’haurà de portar la seva pròpia de casa. Finalment, cal indicar que abans d’entrar al recinte es prendrà la temperatura a cada persona, per garantir que no tenen febre, serà obligatori dutxar-se abans d’entrar dins de l’aigua i l’ús de tovallola a la gespa, i es col·locaran unes catifes que desinfecten les soles del calçat a l’entrada del recinte i dels vestuaris.

Preus de la temporada de bany 2020

En el cas que finalment s’acabin obrint les piscines, tot i l’augment significatiu dels costs de funcionament, el consistori borgenc ha decidit mantenir els preus de l’any anterior. Així, els abonaments infantils (de 5 a 10 anys) tindran un cost de 12 euros, els juniors (d’11 a 17 anys) de 21 euros, els adults (a partir de 18 anys) serà de 42 euros per al primer representant de cada família i de 21 euros per a la resta d’adults de cada unitat familiar, pels jubilats serà de 21 euros, per a les persones amb carnet jove de 30 euros i per a les del carnet +25 serà de 35 euros. Les famílies monoparentals tindran un 50% de descompte, igual que les persones en situació d’atur, i les que tinguin una discapacitat entre el 33% i el 50%, i les que tinguin un grau de minusvàlua superior al 50% tindran l’entrada gratuïta.

** Només es pot votar una vegada per família i les votacions s'acabaran el dia 22/06/2020. El mateix dia 22/06 es farà una comunicat amb els resultats**

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Opinió - 26/02 al 03/03 - WIFI gratuït subvencionat per la Unió Europea (WIFI4EU)

TERMINI PER VOTAR ESGOTAT Teniu temps per votar fins dimecres dia 03/03 a les 12.00 h. Moltes gràcies per la vostra participació! Consulteu els resultats de la votació AQUÍ

Opinió - 12/03 al 17/03 - Sabies que el Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques (carrer Francesc Macià, 56) disposa de 4 places de cooworking i que s'obriran 14 oficines al bell mig de les Borges Blanques al CEI del carrer Indústria 2B?

En relació al Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques (carrer Francesc Macià, 56), sabies què disposa de 4 places de cooworking i que s'obriran 14 oficines al bell mig de les Borges Blanques al CEI del carrer Indústria 2B? VOTA Teniu temps per votar fins dimecres dia 17/03 a les 12.00 h. Moltes gràcies per la vostra participació! CONSULTA ELS RESULTATS AQUÍ

Consulta prèvia a l'elaboració del projecte de modificació i aprovació d'ordenances fiscals per a l'any 2021

D'acord amb l'article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administració comú de les administracions públiques, amb caràcter previ a l'elaboració del projecte o avantprojecte de llei o de reglament, se substanciarà una consulta pública, a través del portal web de l'administració competent en què es demanarà l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma, sobre:  a) Els problemes que es pretenen sol.lucionar amb la iniciativa.  b) La necessitat i oportunitat de la seva aprovació.  c) Els objectius de la norma.  d) Les possibles sol.lucions alternatives regulatòries i no regulatòries.  Per aquest motiu, per provisió d'Alcaldia de data 5 d'agost de 2020, es va disposar l'inici de l'expedient de modificació i aprovació d'ordenances fiscals per a l'exercici 2021 i següents, sometent-ho a consulta pública prèvia per un període d'un mes.  Es preveu la mod