Passa al contingut principal

Consulta Popular 15/06 a 22/06 sobre les Piscines Municipals - Estiu 2020

Amb l’objectiu de comptar amb la ciutadania de les Borges Blanques per a decidir les qüestions més importants que ens afecten en l’àmbit municipal, des de l’Ajuntament hem volgut dur a terme aquesta consulta popular vinculant, per a prendre, entre totes i tots, la decisió respecte a si, donades les condicions, restriccions, limitacions i garanties actuals de seguretat sanitària que caldria adoptar aquest estiu 2020 a les piscines municipals, per a evitar tant com sigui possible la possibilitat que les persones usuàries puguin contagiar-s’hi la Covid-19, les hem d’obrir finalment o no.

Per a poder prendre la decisió amb la màxima informació al respecte, cal que tothom conegui que aquest any les piscines obririen de l’1 de juliol al 4 de setembre; i que amb la implementació de tot el personal i les mesures de prevenció extraordinàries que les autoritats competents han marcat, hi hauria un increment del 50% de despesa, ja que s’haurien de contractar una persona de seguretat i tres per a la neteja i les tres desinfeccions del recinte, abans i després de cada torn de bany, i encarregar una aplicació informàtica per a gestionar els abonaments, el control i les reserves d’assistència, entre altres elements de desinfecció i distància social dins del recinte. A més a més, només es podrà fer ús de la instal·lació en una de les tres franges diàries, limitades a un aforament màxim de 200 persones.

Així, entre dilluns, 15 de juny, a partir de les 12 hores, i el següent dilluns, 22 de juny, també a les 12 hores, totes les persones majors de 16 anys, empadronades a la capital garriguenca podran exercir la seva participació, introduint el seu nom, cognoms, DNI i adreça postal en aquesta pàgina. Per a facilitar la participació, oferim la possibilitat que un representant per família pugui comprometre’s, en nom de tota la unitat familiar a treure’s l’abonament de temporada o a no fer-ho.

 D’aquesta manera, la ciutadania borgenca podrà determinar si enguany hi haurà un volum suficient de persones usuàries de les piscines, ja que si no s’aconsegueixen els compromisos de tenir com a mínim 600 abonaments, el que significaria el 40% en comparació a les dades de mitjana dels darrers anys, que rondaven els 1.500 abonaments no es podran obrir, donat que a les pèrdues habituals que genera l’equipament de cada temporada de bany, aquest any a causa de l’increment de despesa podrien arribar gairebé als 100.000 euros. Per tant, amb 600 abonaments limitats a les persones de les Borges, es cobririen les 200 persones per torn de capacitat màxima que per raons de seguretat, hi haurà d’aforament diari, a les quals si podran afegir una vintena d’entrades individuals per torn.

Condicions de seguretat per a les piscines

Enguany, l’assistència de cada persona usuària estarà limitada a una de les tres franges horàries de bany establertes, amb un màxim de 200 persones a cada una d’elles: entre les 10 i les 13 hores, entre les 13.30 i les 16.30 hores, i entre les 17 i les 20 hores. Després de cada franja, es procedirà a netejar i desinfectar tot el recinte, perquè les següents persones usuàries el trobin tot correctament. Pel que fa a la gespa, estarà delimitada per quadrats i cada persona o nucli familiar tindrà la seva zona marcada, i no podran accedir a les de les altres persones o famílies. Cap persona podrà repetir torn i només podrà adquirir els abonaments a través de l’aplicació o pagant amb targeta de crèdit a les oficines de l’Ajuntament o a la mateixa piscina. Enguany no hi haurà gandules disponibles per a llogar i qui ho vulgui s’haurà de portar la seva pròpia de casa. Finalment, cal indicar que abans d’entrar al recinte es prendrà la temperatura a cada persona, per garantir que no tenen febre, serà obligatori dutxar-se abans d’entrar dins de l’aigua i l’ús de tovallola a la gespa, i es col·locaran unes catifes que desinfecten les soles del calçat a l’entrada del recinte i dels vestuaris.

Preus de la temporada de bany 2020

En el cas que finalment s’acabin obrint les piscines, tot i l’augment significatiu dels costs de funcionament, el consistori borgenc ha decidit mantenir els preus de l’any anterior. Així, els abonaments infantils (de 5 a 10 anys) tindran un cost de 12 euros, els juniors (d’11 a 17 anys) de 21 euros, els adults (a partir de 18 anys) serà de 42 euros per al primer representant de cada família i de 21 euros per a la resta d’adults de cada unitat familiar, pels jubilats serà de 21 euros, per a les persones amb carnet jove de 30 euros i per a les del carnet +25 serà de 35 euros. Les famílies monoparentals tindran un 50% de descompte, igual que les persones en situació d’atur, i les que tinguin una discapacitat entre el 33% i el 50%, i les que tinguin un grau de minusvàlua superior al 50% tindran l’entrada gratuïta.

** Només es pot votar una vegada per família i les votacions s'acabaran el dia 22/06/2020. El mateix dia 22/06 es farà una comunicat amb els resultats**

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Consulta prèvia a l'elaboració del projecte de modificació i aprovació d'ordenances fiscals per a l'any 2021

D'acord amb l'article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administració comú de les administracions públiques, amb caràcter previ a l'elaboració del projecte o avantprojecte de llei o de reglament, se substanciarà una consulta pública, a través del portal web de l'administració competent en què es demanarà l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma, sobre:  a) Els problemes que es pretenen sol.lucionar amb la iniciativa.  b) La necessitat i oportunitat de la seva aprovació.  c) Els objectius de la norma.  d) Les possibles sol.lucions alternatives regulatòries i no regulatòries.  Per aquest motiu, per provisió d'Alcaldia de data 5 d'agost de 2020, es va disposar l'inici de l'expedient de modificació i aprovació d'ordenances fiscals per a l'exercici 2021 i següents, sometent-ho a consulta pública prèvia per un període d'un mes.  Es preveu la mod

Opinió - 26/02 al 03/03 - WIFI gratuït subvencionat per la Unió Europea (WIFI4EU)

TERMINI PER VOTAR ESGOTAT Teniu temps per votar fins dimecres dia 03/03 a les 12.00 h. Moltes gràcies per la vostra participació! Consulteu els resultats de la votació AQUÍ

Opinió - 26/06 al 29/06 - Quina pel·lícula us agradaria veure a la sessió d'autocine a l'aire lliure que es té previst fer el pròxim dia 4 de juliol a les 22 h a la "Zona Penyes"?

L'Ajuntament de les Borges Blanques inicia aquesta consulta popular per saber quina pel·lícula us agradaria veure a la sessió d'autocine a l'aire lliure que es té previst fer el pròxim dia 4 de juliol a les 22 h a la "Zona Penyes". FORMULARI TANCAT EL DIA 29/06 A LES 11.11 H Teniu temps per votar fins dilluns dia 29/06 a les 11.00 h. Moltes gràcies per la vostra participació!